-

Kapcsolat

Együtt Olivérért Alapítvány

Cím: 9722 Perenye,
Béke u. 125.
Telefon:
36304501485
E-mail:
egyuttoliverert@gmail.com
Adószám és...

Adószám és bankszámlaszám

Adószám: 19099060-1-18

 

Belföldi szlzs: 11747006-27251814

Külföldi szlsz: IBAN: HU22 1174 7006 2725 1814 0000 0000,

SWIFT: OTPVHUHB



Hírek

"Gyere el a jászolhoz"

2019.12.01. - 2019.12.15.



"Gyere el a jászolhoz"

Sok szeretettel hívunk és várunk mindenkit Adventi Jótékonysági Dicsőítő Koncertsorozatunkra!
Első alkalom: 2019. December. 1. Művészeti Szakgimnázium körterem.
(Szombathely, Paragvári u. 77.)
Második alkalom: 2019. December. 8. Don Bosco Művelődési Ház.
(Szalézi színházterem / Szombathely, Táncsics Mihály u. 44.)
Harmadik alkalom: 2019. December. 15. Brenner János Kollégium díszterem.
(Szombathely, Szily János u. 1.)
Kezdés: 14.00.
Tegyünk együtt Olivérért!



"Pont egy év telt el azóta, hogy protokoll szerinti első rehabilitációnkat töltöttük a Budai Gyermekkórházban.
Azóta rengeteg minden történt Olivérrel, szerencsére jó irányban - köszönhetően elsősorban a NEAK által támogatott Spinraza gyógykezelésnek, a rendszeres heti tornának és úszásnak, a Budai Gyermekkórházban töltött rehabilitációknak (kéthavonta egy teljes hét), a segédeszközöknek, és természetesen annak a sok szeretetnek és támogatásnak, amit Önöktől/Tőletek, vagyis az Olivért támogatóktól kapunk!!
2018. június 15-én derült ki Olivér diagnózisa, mely szerint gerincvelői izomsorvadásban (SMA II.) szenved. Ez a betegség elsősorban a végtagok, majd az idő előre haladtával a nyeléshez, légzéshez kapcsolódó izmok sorvadását is okozza.
Sok rossz érheti az embert, de talán ezek közül a legrosszabb, ha a gyermekével történik valami. Bármi. Szülőként az ember igyekszik MINDENT megtenni a legféltettebb kincséért: a GYERMEKÉÉRT. Ezt próbáltuk, próbáljuk tenni mi is és mindeközben rengeteg erőt ad MINDAZOK támogatása, akik mellettünk állnak: szakmailag, családtagként, barátként, támogatóként! Minden, még egy jó szó is sokat számít!!
Olivér 2018 februárjában még felállt, tárgyak mellett ügyesen lépegetett. Arra vártunk, mikor fog spontán elindulni. Helyette jött a "fekete leves". Mára ezt is - egy kicsit - már más szemszögből látjuk.

Torna
2018 június közepén még volt lehetőségünk bekerülni (Olivér 18 hónapos kora előtt pár nappal) és azóta is folyamatosan igénybe venni a Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat által biztosított fejlesztő tornákat. Az első felmérés képeit - ahogy csak a többit - egy-egy diaként még ma is látom a szemeim előtt.. Olivér képtelen volt arra, hogy megálljon a saját lábain. Az a kisgyerek, aki pár hónappal korábban még a tárgyak mellett lépegetett..
Július elején már a mászás is egyre nehezebben ment. Két-három méter után következett a pihenés. Az egyik oldaláról a másikra is szinte alig bírt a saját erejéből átfordulni. Egyre kilátástalanabbá kezdett válni a helyzet..
Júliusban a Zalaegerszegen töltött első rehabilitációnk következett, majd augusztus 3-án elindult a várva várt Spinraza gyógykezelés is!!
Az ötödik kezelésig (2019 február) többször bebizonyosodott számunkra, hogy a Spinraza gyógyinjekció és a rengeteg torna hatásos Olivér számára. Olyan mozgásokra lett képes, amiket korábban nem tudott végrehajtani.
Pl. 2018 novemberében a Budai Gyermekkórházban a felírt állító sínnek köszönhetően először tudott álló helyzetben tornázni Kriszti nénivel és Anettel. Majd SIKERÜLT először egy négykerekű kisautót a saját lábaival meghajtani, ami korábban teljesen reménytelennek tűnt.
A következő csoda-számba menő előre lépés az volt, amikor az első jótékonysági rendezvény után a saját kisautójának első kerekeibe kapaszkodva megpróbált felállni.
A hatodik kezelés után jött egy újabb pozitív hír: az a gyógytornászunk, aki hetente tornáztatta Olivért és a legszkeptikusabb volt a fejlődését illetően, azt mondta, hogy a gyakorlatoknál egyértelműen érzi a változást! Majd a Budai Gyermekkórházban is szakmai megerősítést kaptunk arra vonatkozóan, hogy Olivér erősebb lett!
2019 áprilisban hála az Együtt Olivérért Alapítványnak és a támogatásoknak lehetőségünk volt Olaszországba utazni. Itt új segédeszközöket szereztünk be, amelyek elsősorban az egyre nagyobb és kíváncsibb, a világot felfedezni vágyó kisfiú mobilitásában játszanak kulcsszerepet. Valamennyien megerősítették, hogy Olivér egy nagyon erős SMA II. típusú gyerkőc, ami nagyon sok erőt adott/ad. A kint tartózkodásunk alatt felejthetetlen élményekben volt részünk Olivért illetően. (Ha kíváncsi vagy, az áprilisi beszámolónál találsz részleteket).
Idén májusban majd júniusban 1-1 hetes rehabilitáció következett a Budai Gyermekkórházban. A júniusi SMA tábor rendkívül jól sikerült! A fejlesztés sokszínűsége, a plusz előadások és szakemberekkel való konzultációs lehetőségek mellett minket, résztvevő SMA-s családokat és gyerkőcöket is sikerült összekovácsolnia. Számunkra pedig újabb meglepetést is tartogatott: a 3. napon Olivér a tangentor kádban felhúzta magát és a víz felhajtó erejének segítségével a saját talpaira állt.. Szinte hihetetlen volt..
A nyarat sem töltöttük mozgásmentesen: hetente két tornaóránk volt a konduktorunkkal a perenyei óvoda tornatermében, amiért nagyon hálásak vagyunk!
Ez óriási segítséget jelentett nekünk, de a nagy melegben való utazás elkerülése miatt elsősorban Olivérnek!! A rendszeres tornának köszönhetően a nyár végére konduktorunknak sikerült elérnie, hogy Olivér - ha csak pár másodpercre is - de a saját erejéből megálljon az óvodai kismosdókba kapaszkodva.
Természetesen abban, hogy ezt Olivérnek biztosítani tudjuk, óriási szerepe van a valamennyi támogatónknak!!!
- Rengetegen álltatok már eddig is Olivér mellé! Elmondhatatlanul hálásak vagyunk érte!!! Visszanézve valamennyi jótékonysági rendezvény, segítő kezdeményezés más-más miatt, de nagyon közel áll a szívünkhöz!!!
- Az Együtt Olivérért Alapítvány támogatásával beszerzett segédeszközök segítenek Olivért mobillá tenni (pl. mini manuális kerekesszék, Tommy Run) és ami a legfontosabb, megőrizni a szerencsére fejlődő kondícióját, ami nélkülözhetetlen többek között ahhoz, hogy a Spinraza gyógyinjekciót a jövőben is kaphassa!
- Köszönet minden egyes kupakért, hisz mindegyik mögött egy-egy szerető gondolat van! Köszönjük, hogy a helyett, hogy félredobnátok őket, Ti a nehezebb utat választjátok és gyűjtitek, a közintézményekben versenyt szerveztek, sőt, még a kiemelt gyűjtőpontokra való szállításban is segítetek nekünk!
- Egy új fejezet nyílt az életünkben, amelyben Önöknek/Nektek köszönhetően olyan élményekben volt része Olivérnek és nekünk is, amit korábban elképzelni sem mertünk volna! Ezek azok a napok, amelyek a nehézségekben is erőt adnak Nekünk!!
Szívből bízunk abban, hogy Olivérnek sikerül bebizonyítania, hogy kitartó, szorgalmas munkával bármi lehetséges!"

 


Kapcsolódó galéria






Vissza az előző oldalra!
Együtt Olivérért Alapítvány - Magyar